• Carl Krantz är satirtecknare, satirkrönikör och papperskonservator bosatt i Malmö. Läs mer om honom på www.carlkrantz.se

  • Karin Sunvisson är bildskapare och grafisk formgivare. Läs mer om henne på www.k-a-r-i-n.biz

Satirarkivets nya webbredaktörer hälsar välkommen:

Välkommen till det nya Satirarkivet

Satirarkivet.se får en ny kostym. Den gamla hemsidan har gjorts om för en nyare tid, och flera nya funktioner har tillkommit. Men syftet består – att samla bilder av de bästa och mest intressanta samtidskommenterande bildskaparna.

Text:   Satirarkivet

Det har talats om en tid så svårtolkad att det är besvärligt att skilja fakta från fiktion. Där det ena kallas för det andra, och där satiren skriver sig själv. Där glaciärerna smälter och affärsmän är kungar. Satirarkivet.se är en plattform för bildskapare som beskriver och kommenterar sin tid – som genom sina bilder gör den begriplig, och uthärdlig.

Satirarkivet.se är Sveriges och ett av Europas största arkiv för samtidskommenterande bild. Här finns nära 3 000 exempel på historiska och samtida satirbilder. Arbetet med att samla nya bildskapare fortgår och arkivet växer ständigt. Flera nya samtida och historiska bildskapare har tillkommit, nu senast Helga Henschen som firas särskilt genom att bli först ut som månadens bildskapare här på hemsidan.

Vi har ett särskilt fokus på att få in fler kvinnliga tecknare och också att bryta arkivets eurocentriska övervikt genom att jämna ut fördelningen och representera tecknare från fler delar av världen. Allt för att bjuda er besökare på de roligaste och mest intressanta satirbilderna!

Vi hoppas att ni ska trivas på det nya Satirarkivet. Välkommen!

Carl Krantz & Karin Sunvisson
Webbredaktörer, Satirarkivet.se

Ps. Missa inte vår grafikshop där ni kan köpa tryck av satirbilder – hela vinsten går till bildskaparen!