Michel “Moro” Gomez

Michel “Moro” Gomez

1988-

Michel "Moro" Gómez är boende och verksam i Ciego de Avila, på Kuba. År 2016 tog han examen från Instituto Superior de Arte i Havanna, och har sedan dess hunnit med fler än 20 grupputställningar och fyra separatutställningar. Hans verk har publicerats i många olika medier från bland annat Kuba, Iran, Italien och USA.
”Jag påbörjade min bana som satirtecknare för nästan tio år sedan. Som ung konststudent hade jag några löst sammanhängande idéer, och hade gjort några teckningar med satiriskt tema. Min lärare introducerade mig till den kubanske tecknaren Arístides Hernández (mer känd under pseudonymen ARES), och på internet upptäckte jag själv många fler, som Angel Boligan, Yuri Kosobukin och Brad Holland. Jag blev förälskad i uttrycket och blev övertygad om att satiren var det ideala mediet för mig att uttrycka mig i.”
Moros meritlista täcker fler än 45 olika priser, varav 22 av dem internationella. Han är också medlem av Cuban Writers and Artist Union (UNEAC) och är Kubas representant i Union of World Cartoonists.