• Hadil Alsafadi, född 1996 i Gaza.

Palestinafödda Hadil Alsafadi är senaste tillskottet på Satirarkivet.se:

Med hjärtat kvar i Palestina

Text:   Karin Sunvisson

– Som alla palestinier tvingas jag ständigt berättiga min identitet och nationalitet. Det har fått mig att se att protester inte bara sker på gatan utan också i alla de små detaljerna av vårt vardagliga liv, berättar Hadil Alsafadi.
Hadil är född i Gaza men bara fem år gam­mal tvingades hon fly tillsammans med sin familj. Föräldrarnas bitterljuva historier har hållit minnet av hemlandet levande, trots att Hadil och hennes familj aldrig kunnat återvän­da till Palestina.
Redan som barn tyckte hon om att teckna, men när hon började studera arkitetktur på universitetet i Istanbul kunde hon vässa sin stil tack vare digitala bildredigeringsprogram.
Inte alla bilder, men många rör palestinier­nas rätt till sitt land.
– Mina bilder är en motståndshandling, en protest för min rätt att återvända till det land där jag är född och för att våra förtryckare ska ställas inför rätta för de brott de begår mot oss. Och jag vill berätta att oavsett vilka orättvisor palestinierna ställs inför är det ett folk som är så fullt av liv att det kommer att fortsätta göra motstånd till sitt sista andetag.

“Jag vill berätta att oavsett vilka orättvisor palestinierna ställs inför är det ett folk som är så fullt av liv att det kommer att fortsätta göra motstånd till sitt sista andetag.”

Följ Hadil Alsafadi på Instagram.