Lou Rogers

Lou Rogers

1879-1952

Född Annie Lucasta Rogers i staden Patten, Maine. Omkring år 1900 sökte hon sig till Massachusetts Art School för konstnärlig utbildning. Hon begav sig snart till New York där hon studerade vid Art Students League och bestämde sig för att bli satirtecknare. Hon upptäckte snart att det var en nackdel att vara kvinna i yrket och började signera sina teckningar Lou Rogers.

Hennes bilder publicerades i The Judge, Ladies’ Home Journal, New York Call och New York Tribune. Som övertygad suffragist medarbetade hon också i Suffragist, Women Citizen, Women voter och Woman’s Journal. Hon deltog också i suffragisternas föreläsningsturnéer och var känd som en ”soap box – talare” på Times Square.

På 1920-talet engagerades hon av Ladies’ Home Journal för att skriva berättelser för barn på rim om småfolk kallade ”Gimmicks”. På en helsidesillustration, som kunde klippas ut och monteras på kartong, kunde barnen leva med i historien. Hon skrev också barnböcker och på 1930-talet sändes hennes radioprogram ”Animal News Club” av NBC.